Bloglarımız
10 Soruda Kılcal Damar Tedavisi

10 Soruda Kılcal Damar Tedavisi

10 Soruda Kılcal Damar Tedavisi

Genel olarak kılcal damarların cilt yüzeyinde görünür hale gelmesi, kişilerin estetik açıdan rahatsız olmalarına neden olabilmektedir. Farklı nedenlerden dolayı meydana gelen kılcal damar tedavisi için ise farklı tedavi yöntemleri ağrısız ve acısız şekillerde uygulanabilmektedir. Genellikle kılcal damarlar için uygulanabilecek olan tedavi yöntemi lazerle tedavi olarak tercih edilmektedir. Oldukça kısa sürede gerçekleşen bu tedavi yöntemlerinde, danışan kişi tedavi sonrasında hemen yaşantısına kaldığı yerden devam edebileceği gibi işlem sonrasında rahatsız edici bir yan etki durumu da yaşamaz.

Kılcal Damar Oluşumu Sebepleri ve Tedavisi

Kılcal damarlar, vücutta bulunan en küçük ve en çok sayıdaki damarlardır. Vücut genelindeki kan dolaşımı işlemini gerçekleştiren kılcal damarlar, cilt yüzeyine oldukça yakın bir konumda bulunmaktadır. Cilt yüzeyine yakın olan kılcal damarların görünür hale gelme nedenleri arasında sürekli ayakta durmak, güneş etkileri, doğum kontrol ilaçları, kortizon kullanımı, doğum kontrol ilaçları, yanlış kıyafet seçimi ve beslenme bozuklukları gibi nedenler bulunmaktadır. Kılcal damarların görünür hale gelmesi sonucunda ise kişiler kılcal damar tedavisi için çeşitli yöntemler arayışına girebilmektedir. Buna göre kılcal damar tedavisi için genellikle lazer yöntemleri tercih edilmektedir. Ameliyatsız, ağrısız ve acısız olan bu tedavi yönteminde hastalar, prosedür sonrasında hemen yaşantılarına kaldıkları yerden devam edebilirler.

Kılcal Damar Sebepleri Nelerdir?

Zaman zaman kişilerin vücutlarının farklı bölgelerinde kılcal damar görünümü meydana gelebilmektedir. Genel olarak kılcal damar görünümünü meydana gelmesinin nedenleri arasında gebelik süreçleri, güneş ışığı etkileri, yanlış kıyafet tercihleri, sürekli ayak üstünde durma, yaşlılık belirtileri, kortizon içeren ilaç kullanımı, doğum kontrol hapları, yanlış beslenme tercihleri gibi nedenler bulunmaktadır. Bu nedenle kılcal damarları belirgin olan ve yaşlanma belirtilerinin daha az görünür olmasını isteyen kişiler kılcal damar tedavisi için bazı taleplerde bulunabilirler.

Kılcal Damar Tedavisi Kimlere Uygulanmaz?

Her tedavi sürecinde olduğu gibi kılcal damar tedavisi için de bazı kişilerde uygulama sakıncası bulunabilmektedir. Bu durumda kılcal damar tedavisi için epilepsi hastaları, hamile kişiler, ciddi seviyede cilt rahatsızlıkları olan kişiler, kalp pili kullanan kişiler ve sürekli ilaç kullanan kronik hastalar için uygulama açısından uzman görüş alınması gerekmektedir.

Kılcal Damar Tedavisi Kalıcı Mıdır?

Kılcal damar tedavisi talep eden kişiler için merak edilen konulardan biri de tedavinin kalıcı olup olmadığıdır. Kılcal damar tedavisi işlemi için lazer yöntemi uygulandığından dolayı genellikle lazer işlemi sonrasında yeniden kılcal damar oluşumu oldukça nadir görünen bir durumdur. Bu nedenle tedavinin büyük oranda kalıcı olduğunu söyleyebilmek mümkündür.

Kılcal Damar Tedavisinde Acı Hissedilir Mi?

Cilt yüzeyinde uygulanacak olan lazer işlemi sonrasında kılcal damar tedavisi için kişide herhangi bir yan etki meydana gelmez. Ancak bu durumda acı eşiği düşük olan ve cilt hassasiyeti bulunan kişilerde bir miktar acı hissetme durumu olabilir. Kılcal damar tedavisi için uygulanan lazer işlemlerinde cilt altına lazer ışını verildiğinden dolayı bu ışının meydana getirdiği bir ısıdan bahsedebilmek mümkündür. Meydana gelen ısı, cilt yüzeyinde belirli bir seviyede hissiyat uyandırmaktadır. Bu durumda hafif de olsa bir miktar acı hissiyatı oluşabilmektedir.

Lazer İle Damarlar ve Kılcal Damarlar Nasıl Yok Edilir?

Kılcal damarları görünür olan kişiler için uygulanacak olan kılcal damar tedavisi lazer uygulaması, temelde damarlara odaklanan bir işlemdir. Kılcal damar tedavisi için operasyonel bir işlem uygulanmadığından dolayı, lazer ile damarların olabildiğince görünmez hale gelmesi hedeflenir. Bu işlem esnasında genişleyen, çatlayan ve deforme olan kılcal damarlara ısı verilerek bu damarların zaman içinde yok olması hedeflenmektedir. Kontrollü olarak hasara uğratılan damarlar yaklaşık bir hafta gibi bir zaman zarfı içinde yok olmaya başlar.

Kılcal Damar Tedavisi Sonrası Uyulması Gereken Kurallar Nelerdir?

Tedavi sonrası uygulamalar, uzman doktorun uygulayacağı kılcal damar tedavisi için farklılık gösterebilmektedir. Kılcal damar için tedavi uygulanacak olan kişide uygulama bölgesi, uygulama yoğunluğu ve kişinin hastalık geçmişine bakılarak uygulanan tedavi ve tedavi sonrası süreçte hastaların uygulaması gereken bazı prosedürler bulunmaktadır. Buna göre kılcal damar tedavisi sonrasında doktor kontrolünde kan sulandırıcı ilaç verildi ise bu ilaçlara rutin bir şekilde devam edilmelidir. Ayrıca uygulamanın yapıldığı bölge doğrudan güneş ışığından ve ısıdan korunmalıdır. Cilt yüzeyinde farklı bir rahatsızlık durumu yaşayan kişiler için ise yine uzman doktorun yönlendirdiği şekilde uygulamalar yapılmalıdır.

Yüzdeki kılcal damar tedavisi için hangi bölüme gidilir?

Genel olarak cilt yüzeyinde kılcal damarların görünür hale gelme nedenleri çeşitlilik göstermekle beraber kardiyovasküler bir durum olduğu için damar sorunları için kalp ve damar cerrahisi polikliniklerine başvuru işlemlerinin gerçekleştirilerek bu bölümden bir hastalık tespitinin yapılması tavsiye edilmektedir. Ancak cilt yüzeyindeki kılcal damar tedavisi için bu alanın uzmanlığı dermatoloji uzmanlığı olarak bilindiği için alanında uzman ve tecrübeli bir dermatoloji hekimi de gerekli kılcal damar tedavisi işlemlerini başarı ile yürütebilmektedir. Bu durumda kılcal damar sorunu yaşayan kişiler rahatsızlığın durumuna bağlı olarak kalp ve damar cerrahisi alanına ya da uzman dermatoloji hekimine başvuru yapabilirler.

Kılcal damar tedavisi nasıl yapılır?

Halk arasında birçok kişinin yakından bildiği ve birçok kişi tarafından tecrübe edilen kılcal damarların görünür hale gelmesi durumu, genellikle kalp ve damar uzmanları ve kalp ve damar cerrahisi tarafından tedavi edilmektedir. Kılcal damar tedavisi yöntemleri yalnızca kalp ve damar cerrahisi uzmanlığı tarafından değil alternatif yöntemler ile de tedavi yöntemleri bulunan bir rahatsızlıktır. Teknolojik gelişmeler ve kaydedilen bilimsel ilerlemeler sayesinde, girişimsel ya da cerrahi olmayan yöntemler kullanılarak da kılcal damar tedavisi işlemleri ağrısız ve acısız şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Genellikle girişimsel ya da ameliyat işlemlerinin kullanılmadığı kılcal damar tedavisi işlemleri hastanın cilt durumu ve kılcal damar durumuna bağlı olarak lazer tedavi yöntemleri ile ele alınabilmektedir. Bu uygulamalar haricinde skleroterapi ve köpük tedavisi alternatif olarak tedavi yöntemlerinde uygulanabilmektedir. Doğal olarak hangi tedavi yönteminin hangi hastaya uygulanacağına ise alanında uzman doktorlar tarafından yapılan muayene ve tetkik işlemleri sonrasında karar verilmektedir.

Lazerle kılcal damar tedavisi sonrası kızarıklık ne zaman geçer?

 Her tedavi yönteminde olduğu gibi kılcal damar tedavisi işlemleri sonrasında da hastaların cilt yüzeylerinde bazı yan etkilerin meydana gelmesi oldukça normaldir. Cilt yüzeyinde uygulanan lazer ışınları, ısı dalgaları oluşturduğu için lazer uygulamasının yapıldığı bölgede kızarıklık, şişme ya da kabuklanma gibi yan etkiler tedavi sonrasında görülebilmektedir. Cilt yüzeyinde tedavi sürecinin sonrasında meydana gelen kızarıklıklar normal kabul edilmektedir. Genellikle kişinin cilt yapısına bağlı olarak meydana gelen bu kızarıklık durumu birkaç gün içerisinde normale dönerek cilt yüzeyinde iyileşme gözlemlenebilir. Ancak, bahse konu olan durumlar için meydana gelen kızarıklık durumu birkaç gün içerisinde kendiliğinden geçmiyor ise bu durumda tedavi işlemini gerçekleştiren uzman doktora başvuru yapılması tavsiye edilmektedir. Ayrıca tedavi uygulamasından sonra uzman hekimin önerdiği şekilde tedavi sonrası bakım işlemlerinin uygulanması tavsiye edilmektedir. Ayrıca tedavi sonrasında dikkat edilmesi gereken prosedür ve uygulamalara da oldukça dikkatli bir şekilde yaklaşmak, kızarıklıkların hızlı bir şekilde iyileşmesi açısından son derece etkili olabilmektedir. Tedavi ile ilgili daha detaylı bilgi sahibi olmak için Kılcal Damar Tedavisi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.