• Kategori
      Kriterlerinize uyan bir kategori bulunamadı.
      • Koleksiyon
        Kriterlerinize uyan üretici bulunamadı.
      • Products
        Kriterlerinize uyan ürün bulunamadı.
          • Blog
            Kriterlerinize uyan blog yazısı bulunamadı.
          Üye Girişi

          Hasta Açık Rıza Metni

          Dr. YUSUF TOPAL

          HASTA ve HASTA YAKINI KİŞİSEL VERİLERİNİN İŞLENMESİNE YÖNELİK AÇIK RIZA METNİ

          Dr. YUSUF TOPAL (veri sorumlusu) olarak tarafınıza sunacağımız hizmetlerin yürütülebilmesi için kişisel bilgilerinizi, özel nitelikli kişisel verilerinizi ve sağlık verilerinizi öğrenmemiz ve sunulacak hizmetin gerektirdiği sınırlar içinde kalmak kaydıyla kaydetmemiz ve saklamamız gerekebilmektedir.

          Tarafınıza sağlık hizmeti sunabilmek için kaydetmek durumunda olduğumuz sağlık verileriniz, Kanunen özel nitelikli kişisel veri olarak kabul edilmektedir. Bu kapsamda 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 6. Maddesinin 2. Fıkrasında yer alan “özel nitelikli kişisel verilerin, ilgilinin açık rızası olmaksızın işlenmesi yasaktır.” hükmü uyarınca kişisel sağlık verileri, kanunda belirtilen özel koşullar dışında ancak kişinin açık yazılı rızası ile kaydedilebildiğinden, tarafınızdan bu onamın alınması zorunluluğu doğmuştur.

           

          Bu kapsamda; yukarıda belirtilen hizmetlerin sunulabilmesi amacıyla aşağıda ayrıntılı olarak belirtilen kişisel ve özel nitelikli kişisel verileriniz açık rıza göstermeniz halinde 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve diğer yasal mevzuatlar ışığında kaydedilecektir.

          · Kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiye ait olduğu açık olan; kısmen veya tamamen otomatik şekilde veya veri kayıt sisteminin bir parçası olarak otomatik olmayan şekilde işlenen; kişinin kimliğine dair bilgilerin bulunduğu verilerdir; ad-soyad, T.C.Kimlik numarası, uyruk bilgisi, anne adı-baba adı, doğum yeri, doğum tarihi, cinsiyet gibi bilgileri içeren ehliyet, nüfus cüzdanı ve pasaport gibi belgeler ile vergi numarası, SGK numarası, imza bilgisi  v.b. bilgiler 

          · Kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiye ait olduğu açık olan; kısmen veya tamamen otomatik şekilde veya veri kayıt sisteminin bir parçası olarak otomatik olmayan şekilde işlenen; telefon numarası, adres, e-mail adresi, faks numarası, IP adresi gibi bilgiler

          · Kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiye ait olduğu açık olan; kısmen veya tamamen otomatik şekilde veya veri kayıt sisteminin bir parçası olarak otomatik olmayan şekilde işlenen; fiziksel mekana girişte, fiziksel mekanın içerisinde kalış sırasında alınan kayıtlar ve belgelere ilişkin kişisel veriler; kamera kayıtları, parmak izi kayıtları ve güvenlik noktasında alınan kayıtlar.

          · Kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiye ait olduğu açık olan; fotoğraf ve kamera kayıtları (Fiziksel Mekan Güvenlik Bilgisi kapsamında giren kayıtlar hariç), kişisel veri içeren belgelerin kopyası niteliğindeki belgelerde yer alan veriler .

          · Kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiye ait olduğu açık olan; kısmen veya tamamen otomatik şekilde veya veri kayıt sisteminin bir parçası olarak otomatik olmayan şekilde işlenen; Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 6. maddesinde belirtilen veriler (örn. kan grubu da dahil sağlık verileri, biyometrik veriler vb.)

           

          Tarafımızca kaydedilen verilerinize ilişkin başta Kişisel Verilerin Otomatik İşleme Tabi Tutulması Karşısında Bireylerin Korunması Sözleşmesi (108 sayılı Avrupa Konseyi Sözleşmesi), Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 8. Maddesi, Anayasanın 20. Maddesi ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca;

          a) Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,

          b) Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

          c) Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

          ç) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin üçüncü bir kişiye ya da kuruma aktarılıp aktarılmadığını öğrenme,

          d) Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,

          e) Kanun’un 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

          f) (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

          g) İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

          ğ) Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarınız bulunmaktadır.

           

          Hasta/Hasta Yakını/Danışan  Hakları İçin  veri sorumlusu YUSUF TOPAL’a Başvuru Yöntemi

          İlgili kişi olarak, 6698 sayılı Kanun’un 11. maddesinde yer alan haklarınıza ilişkin bir talebiniz olması durumunda; Ön Büro’dan temin edebileceğiniz Kişisel Verilerin Korunmasına İlişkin Başvuru Formu’nu belirtilen usul ve esaslar doğrultusunda doldurarak veya Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ ile öngörülen asgari koşulları sağlayan başvurunuz ile;  [email protected]       e-mail adresimize mobil imzalı yahut e-imzalı olarak ileteceğiniz ileti ile veya “Harbiye Mah. Abdi İpekçi Caddesi No:39/4 ŞİŞLİ/İSTANBUL” adresimize şahsen yapacağınız ıslak imzalı yazılı başvuru veya noter kanalı ile başvuru gerçekleştirebilirsiniz. Yapacağınız başvuruyu “YUSUF TOPAL” olarak, talebinizin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içerisinde ücretsiz olarak sonuçlandıracağız. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, “YUSUF TOPAL” tarafından Kişisel Verileri Koruma Kurulunca belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır.

           

          Hasta/Hasta Yakını/Danışan  olarak Kişisel Verilerimin veri sorumlusu Dr. YUSUF TOPAL tarafından İşlenmesine Yönelik  Aydınlatma Metni’ni okudum ve haklarımı anladım.  Bu kapsamda;

          6698 sayılı “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” ve “Kişisel Sağlık Verilerinin İşlenmesi ve Mahremiyetinin Sağlanması Hakkında Yönetmelik” gereğince; “kişisel verilerimin, özel nitelikli kişisel verilerimin, sağlık verilerimin tarafımca sözlü/yazılı ve/veya elektronik ortamda verilen kimliğimi belirleyen veya belirlemeye yarayanlar da dahil olmak üzere her türlü kişisel verimin, fotoğraf ve video kaydı verilerimin” veri sorumlusu Dr. YUSUF TOPAL tarafından 6698 sayılı “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu”nda ve “Kişisel Sağlık Verilerinin İşlenmesi ve Mahremiyetinin Sağlanması Hakkında Yönetmelik”te tanımlanan kapsamda işlenmesine, muhafaza edilmesine, paylaşılmasına muvafakat ettiğimi kabul, beyan ve taahhüt ederim.

          Login Bg
          back to top
          Randevu Al
          FİLTRELE