Leke Tedavileri
Leke Tedavisi Nedir? Leke Tedavisinde En Etkili Yöntemler
Cilt lekeleri, kadın erkek, genç yaşlı herkesin en büyük problemlerinden biridir. Bu lekelere en etkili çözümün ise leke tedavisi olduğu bilibir. Cilt lekesi problemi yaşayan kişiler de leke tedavisi nedir sorusuna yanıt arayarak bu problemlerinden bir an önce kurtulmak ister. Leke tedavisinde en etkili yöntemlerin ne olduğu da büyük merak konusudur. Son zamanlarda birçok farklı yöntemin ön plana çıkması nedeniyle kişiler onlara en uygun yöntemi bulmak ister ve doğru işlemi yaptırmaya özen gösterirler.
Leke Tedavisi Çeşitleri Nelerdir?
Cilt lekesi problemi yaşayanlar en etkili leke tedavisi hakkında detaylı araştırmalar içerisine girerler. Kendilerine en uygun tedavi biçimini belirleyebilmek için leke tedavisi çeşitlerinin ne olduğunu detaylı olarak bilmek ve buna göre bir karar vermek isterler. Uygulanacak tedavi çeşidi, uzman tarafından yapılan analiz sonucunda lekenin kaynağına ya da durumuna göre değişkenlik gösterebilir.
- Lazerle Leke Tedavisi: Lazer tedavisi de kendi içerisinde farklı leke türleri için kullanılan farklı lazer çeşitlerine ayrılır. Temelde hepsinin amacı, cildi sağlıklı bir şekilde soyarak üst tabakada yer alan lekelerin de bu sayede yok olmasını sağlamaktır. Lazerlerin içeriğinde bulunan yapı, cilde zarar vermeden lekelerin ortadan kaldırılması için özel olarak üretilir.
- Mezoterapi: Bu yöntem, cildin altına leke giderici birtakım ilaçların enjekte edilmesi işlemidir. Bu sayede cilt tonu eşitlenerek lekelerin ortadan kaybolması sağlanır. Mezoterapi, tek başına uygulanabildiği gibi gerekli görüldüğünde Peeling ve lazer tedavisiyle birlikte de uygulanabilir.
- Kimyasal Peeling: Bir çeşit cildi soyma yöntemi olarak bilinir. Soyma işlemi, birtakım ciltte kullanılması için özelleştirilmiş kimyasallar kullanılarak gerçekleştirilir. Meyve asidi olarak bilinen glikolik asit de kimyasal peelingin olmazsa olmaz etken maddesidir. Daha çok hafif lekelenmeleri olan kişilere uygulanır ve ortalama 4 - 6 seansla 1 ay içerisinde lekelerin giderilmesi sağlanır.
- Leke Maskesi: Son zamanlarda leke tedavisinde sıklıkla kullanılan bir yöntemdir. Enzim Peeling adıyla da bilinen bu yöntem de yine bir tür soyma işlemidir. Bu işlem, çeşitli karışımlarla elde edilen maskenin belirli periyotlarla cilde sürülmesi şeklinde uygulanır. Maskenin sürüldükten sonra 8 saat kadar bekletilir ve ılık suyla yıkanarak ciltten atılır. İşlem sonrasında sürekli kullanılacak bir enzim kremi ile 6 aylık süreçte yeni lekelerin oluşması engellenirken aynı zamanda lekeler de ortadan kaybolur.
- Altın İğne Tedavisi: Bu yöntemi leke tedavisi için en yeni ve en geliştirilmeye müsait yöntemlerden biridir. Altın iğne ile cildin lekeli bölgelerine uygulama yapılarak iyileştirme ve lekeleri yok etme etkisi yaratır.
- Renk Açıcı Kremler: Hafif lekelenmeler için renk açıcı kremler leke tedavisinde tek başına kullanılabilir. Daha yoğun ve geniş bölgelerdeki lekelenmeler için de diğer leke tedavilerine ek bir yöntem olarak uygulanmasına hiçbir sakınca yoktur. Düzenli uygulanması aynı zamanda cildi yeni lekelenmelere karşı da korur.
Leke Tedavisi Nelere İyi Gelir?
Cilt lekeleri, her yaş grubundan insanda çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir. Leke tedavisi, bu lekelerin giderilmesini destekler. Bu tedavi yönteminin hangi leke türlerine iyi geldiği de araştırılan bir diğer konudur. Siyah nokta ve akne izleri, güneş lekeleri ve yaşlanmaya bağlı lekelenmeler en sık görülen leke türleridir. Bunun yanı sıra doğum lekeleri, yara izleri, ve pigment bozukluğuna bağlı lekeler de vardır. Leke tedavisi, farklı yöntemleriyle bütün bu cilt lekelerine etkili bir çözüm sunar.
Leke Tedavisi Kimlere Yapılmaz?
Leke tedavisi hemen herkes için kesin ve etkili bir çözüm olsa da bazı nedenlerle uygulanmaması gereken durumlar vardır. Aşırı yaşlanma sonucunda ciltte oluşan çürüme ve yaralanmalar üzerine leke tedavi yapılmamalıdır. Cilt tabakası olması gerekenden çok daha ince olan kişilere, alerjik cilt yapısına sahip kişilere ve açık yaralı bölgelere de leke tedavi uygulanmaz. Yine herhangi bir nedenle oluşan cilt yaralanmaları ve hasarlar söz konusu olduğunda da mutlaka uzman kişilerin onayı alınmalı ve iyi bir araştırma sonucunda leke tedavisinin uygulanıp uygulanmayacağına karar verilmelidir.
Leke Tedavisi Ne Zaman Yapılır?
Leke tedavisi, her mevsim uygulanabilir ancak yaz mevsiminde yapılması önerilmez. Bunun en önemli nedeni, yazın güneş ışınlarına çok daha fazla maruz kalan cildin, lekelenmelere çok daha açık olmasıdır. Kış aylarında leke tedavisi yaptırmak, tedavi esnasında ya da sonraki süreçte lekelenmelerin önüne geçer. Leke tedavisi bir kış mevsiminde yaptırılabilecek bir işlemdir. Bu mevsimde yaptırılan leke tedavisi işlemlerinin çok daha uzun süreli olduğu ve sürecin de çok daha sağlıklı ilerlediği gözlenmiştir.
Leke Tedavisi İşlemleri Ne Kadar Sürer?
Kişinin cildinde oluşan lekenin çeşidi, oluşma nedeni ve durumuna göre süresi değişmekle birlikte ortalama bir leke tedavisi 3 - 4 ay sürer. Bu süreçte seansların sıklığı ve lekenin yoğunluğu, süreyi belirleyen en büyük etkendir. İşlem seanslarının ve sıklıklarının belirlenmesi için de leke tedavisi uygulayacak uzmanın lekeyi incelemesi ve analizleri sonucunda yönlendirme ve bilgilendirme yapması gerekir.
Leke Tedavisi Zararları Var Mı?
Leke tedavisi, bu alanda uzman kişiler tarafından doğru yöntem ve doğru seans aralıklarıyla uygulandığında hiçbir zararı olmayan bir işlemdir. Bilinçsiz ya da alan bilgisi yetersiz kişiler tarafından yapılan uygulamalar, ciddi hasara yol açabilir. Bu nedenle leke tedavisi yaptırmadan önce ciddi bir araştırma yapılmalı ve alanda yetkin kişilere başvurulmalıdır.
Leke Tedavisi Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?
Leke tedavisi, sonrasında da belirli bir süreçte dikkat edilmesi gereken bir tedavi yöntemidir. Cilde yapılan işlemin kendini koruyabilmesi ve kalıcı hale gelebilmesi için sonrasında önerilen bakımların düzenli olarak yapılması ve önerilere uyulması önemlidir. Leke tedavisi sonrasında nemlendirici ve güneş kremi kullanımına özen gösterilmelidir. Uygulanan yönteme ve kişiye göre bakım önerileri ve bunların süresi değişse de genellikle leke tedavisinin kendisini tamamen göstermesi 1 aylık bir süreci kapsar. Bakımların ve önerilerin de bu süreç boyunca aksatılmadan yapılması gerekir. Güneş kreminin yalnızca yaz aylarında değil kış aylarında da kullanılması gerektiği bilinmelidir. Kış aylarında da cilt güneş ışınlarına maruz kalabildiği gibi çok soğuk zamanlarda ısı kaybı da ciltte lekelere yol açabilir.
Leke Tedavisinin Etkisi Ne Kadar Sürer?
Leke tedavisinin etkisi kişiden kişiye değişiklik gösterir. Cildi korumak için yapılan bakımlar ve günlük ürünler düzenli olarak kullanıldığında cilt lekelerinin oluşumu da büyük oranda azalır. Bu nedenle ekstra bir dış etkene maruz kalınmadıkça yeni bir lekenin oluşması olasılığı azdır. Yine de sürekli olarak güneş ışığına maruz kalmak ve çeşitli nedenlerle cildin aldığı hasar sonucu lekeler yeniden oluşabilir. Leke tedavisi, bu sorunlar yeniden baş gösterdiğinde yeniden uygulanabilir.
Leke Tedavisi Fiyatları 2023
Herkesin en büyük problemlerinden biri olan cilt lekeleri, beraberinde leke tedavisi hakkında geniş çaplı araştırmaları getirir. Bunun sonucunda da leke tedavisi fiyatları hakkında da bilgi sahibi olmak isteyen kişiler, 2023 güncel leke tedavisi fiyatlarını öğrenmek ister. Leke tedavisi fiyatları sabit olmamakla birlikte lekelerin yoğunluğuna bağlı olarak uygulanacak seans sayısına, kullanılacak yöntemlere göre değişiklik gösterir. Fiyatlandırma hakkında en sağlıklı ve en doğru bilgiye randevu alarak ulaşılabilirsiniz.
Buna ek olarak leke tedavisi sonrasında yeniden lekelenmelerin önüne geçmek için kullanılan nemlendirici ve güneş kremleri için de ek bir bütçeye ihtiyaç olduğu söylenebilir. İlgili ürünlerin temin edilmesi de kişinin bütçesine ve kullandığı ürünün niteliklerine bağlı olarak farklılaşabilir