Dudak Dolgusu Nedir?
Dudaklara hacim kazandırmak ve dudak yapısını yüz şekline uygun şekilde şekillendirme işlemine dudak dolgusu denir. Doğuştan dolgun ve şekilli dudaklara sahip olan kadınlar yaş aldıkça dudaklarında hacim kaybı ve şekil bozuklukları görülmeye başlar. Dudak dolgusu böyle durumlarda da imdada yetişir.
Ayrıca dudak dolgusu yaptırmanın genel sağlık üzerinde olumsuz bir etkisi yoktur. Hatta hacimli ve simetrik dudaklara sahip olmak kişinin kendini daha iyi hissetmesine yardımcı olacaksa dudak dolgusu yapılması faydalı olur.
Dudak Dolgusu Çeşitleri Nelerdir?
Dudaklara hacim kazandırarak daha vurgulu ve daha estetik görünmesini sağlayan dudak dolgusunun kalıcı ve geçici olmak üzere iki çeşidi bulunur. Kalıcı dudak dolgusu işlemi yapmak için silikon kullanılır. Geçici dolgu için birden fazla malzeme kullanılır. Ancak günümüzde geçici dolgu için en fazla tercih edilen malzeme ise hyaluronik asittir. Dudak dolgusu işlemi ile dudağı dolgunlaştırmanın yanı sıra dudağa farklı bir form kazandırmak ve farklı bir şekil vermek de mümkündür. Dudak şekline göre dudak dolgusu çeşitleri şunlardır:
- Hera Dudak: Evlilik tanrıçası Hera’dan adını alan bu dolgu çeşidiyle hacimli, canlı ve simetrik dudaklar elde edilir. Bu uygulama altın oran ve yüz hatları dikkate alınarak yapılır.
- Afrodit Dudak: Bu dudak dolgusuyla hacimli, çekici ve estetik dudak yapısı elde edilir. Adını güzellik tanrıçasından alan bu dudak dolgusu yüz yapısı ve yüz hatları dikkate alınarak yapılır.
- Eros Dudak: Bu dudak dolgusu çeşidinde üst dudağın Eros yayı adı verilen kısmı dışa doğru kıvrılır. Bu şekilde dudak daha belirgin ve daha hacimli bir görünüme kavuşur.
- Venüs Dudak: Bu dudak dolgusu çeşidinde dudaklar diğer işlemlerle yapılan dudaklara göre daha sade ve daha doğal bir görünüme kavuşur. Yüzün altın oranı dikkate alınarak yapılır.
- Bella Dudak: Alt dudağın ön plana çıkarılması için yapılan dudak dolgusudur.
Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?
Dudakları mükemmel bir görünüme kavuşturmak için uygulanan dudak dolgusu işlemine başlamadan önce yüz hatlarına uygun dudak şeklinin belirlenmesi gerekir. Dudak dolgusu işleminin acısız bir şekilde uygulanabilmesi için uygulamadan yaklaşık yarım saat önce anestezik krem sürülmesi önemlidir.
Anestezik krem yardımıyla hissizleştirilen dudak bölgesine ince uçlu iğne ile dolgu malzemesi enjekte edilir. Bu işlem yaklaşık 10 - 15 dakika sürer. Dudak dolgusu işlemi kişiye özeldir. Bu nedenle uygulama her bireye farklı yapılır.
Dudak dolgusu, alt ve üst dudaktaki kırmızı bölgeye ve dudak kontürüne uygulanır. Bazı kişilerde bu uygulama her iki dudağa yapılırken bazı kişilerde uygulama kısmi olarak yapılır.
Dudak Dolgusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Kısa sürede gerçekleştirilen dudak dolgusu işleminin hedeflenen şekilde sonuçlanması için dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:
- Morluk ve şişliğin azaltılması için 2 saat arayla 15 dakika soğuk kompres yapılması ve uygulamaya 24 saat devam edilmesi gerekir.
- Dudak dolgusundan sonraki ilk 2 saat boyunca dudakların büzülmemesi gerekir.
- Dolgu işleminden sonraki ilk 24 saat makyaj yapılmaması önemlidir.
- İlk 3 gün yumuşak bir diyet yapılması önerilir.
- İlk 3 gün ağır spor, yoğun güneş, sıcak banyo, solaryum, havuz ve hamamdan uzak durmak gerekir.
- 24 saatlik soğuk kompresten sonra dudakların 3 gün boyunca soğuk ve sıcak maddelerle temas ettirilmemesi gerekir.
- Enfeksiyon riskine karşı doktorun önerdiği oral ilaçların veya antibiyotikli kremlerin kullanılması gerekir.
- 1 hafta boyunca dudakları kurumaya karşı korumak için dudak nemlendiricisi kullanmak gerekir.
- Dudak dolgusu yapıldıktan sonraki ilk 3 gün kan sulandırıcı ilaç, ağrı kesici, aspirin, C ve E vitamini, balık yağı, ekinezya, ginseng, ginkgo, niasin, sarımsak, yeşil çay, sigara, alkol, yüksek oranda kafein, şeker ve sodyum alınmaması önemlidir. Bu nedenle 3 gün boyunca beslenme şekline dikkat etmek faydalı olur.
Dudak Dolgusu Ne Zaman Oturur?
Dudakların hacim kazanması ve estetik bir görünüme sahip olması için yaklaşık 15 dakikada yapılan dudak dolgusu, işlem biter bitmez fark edilir. Fakat uygulama sonrası oluşan ödem ve şişliğin geçmesi yaklaşık 3 günü bulur.
Şişlik ve ödem dudak dolgusu işleminde beklenilen bir yan etkidir. Dudak dolgusunun oturması ortalama 7 ila 10 gün sürer. Dudak dolgusu işleminde enjeksiyondan dolayı morluklar da oluşabilir. Ancak endişe etmeye gerek yoktur çünkü dudak dolgusu doğal şekilde oturana dek bu morluklar da kaybolmuş olur.
Dudak Dolgusu Şişliği Ne Zaman Geçer?
Dudakların vurgulanması ve daha canlı bir görünüme sahip olması için uygulanan dudak dolgusu işleminde iyileşme süreci oldukça kısadır. Uzmanları tarafından yapılan dudak dolgusu uygulaması kısa sürede gerçekleştirildiği için dudak çevresinde hafif morluklar ve şişlikler oluşur. Oluşan bu şişliklerin geçmesi ortalama 3 gün sürer. Oluşan bu şişlik ve morluk sürecin bir parçası olduğu için endişe etmeye gerek yoktur.
Dudak Dolgusu Ne Kadar Sürer?
Dudak dolgusu uygulama işlemi yaklaşık 15 dakika süren bir işlemdir. Ön hazırlık olarak dudak ve dudak çevresinin temizlenmesi ve anestezik kremin uygulanmasından sonra kısa sürede gerçekleşen bu uygulama ile en az 6 ay en fazla 1 yıl hacimli dudaklara sahip olmak mümkündür.
Dudak dolgusunun ne kadar gideceği yapılan uygulamaya ve dolguyu yaptıran bireyin taleplerine bağlıdır. Bazı kişiler dudaklarına yavaş yavaş hacim kazandırmak adına bir kaç seansta hedefe ulaşmayı tercih ederken bazı kişiler ise hedefine ilk seansta ulaşmayı tercih eder.
Dudak dolgusunu düzenli aralıklarla yaptıran kadınlarda her işlemin bir öncekinden daha uzun süre kaldığı gözlemlenir. Dudak dolgusu yapıldıktan hemen sonra kişinin günlük hayatına dönmesinde bir sakınca yoktur. Bu nedenle özellikle çalışan kadınlar öğle arasında bile dudak dolgusu işlemini yaptırabilirler.
Dudak Dolgusu Fiyatları
Kişiye genç ve dinamik bir görünüm kazandıran dudak dolgusu, hızlı ve etkili sonuçları nedeniyle birçok kadının çekinmeden başvurduğu önemli bir estetik tedavi yöntemidir. Dudak çizgisini ve dudak hatlarını ortaya çıkaran bu estetik tedavi ile asimetri problemi de ortadan kaldırılır.
Dudak dolgusu yaptırdıktan sonra dudakları vurgulamak için kullanılan ruj ve dudak kalemi gibi kozmetik ürünlere duyulan ihtiyaç ortadan kalkar. Kozmetik çabaya gerek duymadan güzel dudaklara sahip olmak için dudak dolgusu en ideal estetik tedavidir. Dudak dolgusunda tek bir fiyattan söz etmek mümkün değildir. Çünkü dolgu fiyatını etkileyen birden fazla faktör mevcuttur. Dudak dolgusu fiyatlarını etkileyen faktörler şunlardır:
- Uygulanan prosedürün türü
- Dudak dolgusunu gerçekleştiren doktorun deneyimi
- Kullanılan dolgu malzemesi
- Dolgu malzemesinin miktarı
- Estetik tedavinin gerçekleştirildiği şehir
Dudak dolgusu kişiye özel bir estetik tedavi olduğu için tamamen kişinin ihtiyaçlarına göre yapılır. Bu nedenle standart bir fiyattan söz etmek yanıltıcı olabilir. Dudak dolgusu fiyatı ile ilgili net bir bilgi almak için işlemin yapılacağı klinik veya doktor ile bir ön görüşme yapılması faydalı olur. Yüz hatlarınıza en uygun dudak dolgusu için kliniğimizi arayarak uzmanlarımızdan randevu alıp, size özel çözümleri öğrenebilirsiniz.
Dudaklar yüz güzelliğini önemli ölçüde etkileyen unsurlardan birisidir. Değişen zamanla birlikte farklı bir boyuta taşınan güzellik anlayışı nedeniyle günümüzde kadınlar yüz hatlarına uygun bulmadıkları dudak yapılarında çeşitli değişiklikler yapılmasını gerekli görürler. Çünkü her kadın doğuştan şekilli ve hacimli dudaklara sahip olacak kadar şanslı değildir. Fakat günümüzde estetik yöntemler sayesinde yüz hatlarıyla uyumlu, dolgun ve doğal görünen dudaklara kavuşmak mümkündür.
Kullanım Talimatı
Uygulama Sonrası Dikkat Edilecek Hususlar
